Tuesday, November 11, 2008

Ilta-Sanomien kunnianloukkaustuomio sai lainvoiman toisin kuin Seppo Lehtoon kohdistuneet jotka eivät etene edes syyteharkintaan

Ilta-Sanomien kunnianloukkaustuomio sai lainvoiman toisin kuin Seppo Lehtoon kohdistuneet jotka eivät etene edes syyteharkintaan kun kyseessä huippuosaajana tunnettu Tampereen vihreiden hallituksen jäsen vuodelta 2003

10.8.2005 päällekarkaus, laittomia uhkailuja ja kunnianloukkauksia
http://esitutkintapoytakirja.blogspot.com

http://lahestymiskieltotuomio.blogspot.com

http://rikosoikeudenkaynti.blogspot.com
kertovat lisää mistä on kyse kun Tampereella suojellaan laittomia uhkailuja tehnyttä (lukuisista todistajista piittaamatta)
ja vielä syyttäjien erikoisin ratkaisuin muutenkin
http://virkarikokset-tutkintaan.blogspot.com
-------------------------------
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1615084
--

Ilta-Sanomien kunnianloukkaustuomio sai lainvoiman

11.11.2008 12:56

Ilta-Sanomille langetettu tuomio oikeustieteen tohtorin, konsultti Kari Uotin kunnian loukkaamisesta pysyy. Korkein oikeus ei myöntänyt asiassa valituslupaa ja hovioikeuden aiempi tuomio jää näin voimaan.

Jutussa oli kyse Ilta-Sanomissa heinäkuussa 2004 julkaistusta uutisesta, jossa mainittiin Kari Uoti. Uutinen koski henkirikosta, jonka uhrilla oli muuten ollut yhteyksiä Uotiin.

Oikeuden mielestä jutun otsikot, teksti ja kuva saattoivat yhdessä antaa sen väärän mielikuvan, että Uotilla olisi ollut jotakin tekemistä henkirikoksen kanssa. Näin ei kuitenkaan ollut. Lehden tiedot rikoksista pitivät oikeuden mukaan sinänsä paikkansa.

Jutun kirjoittanut silloinen lehden toimittaja sekä uutispäätoimittaja, sittemmin päätoimittajaksi noussut Hannu Savola tuomittiin käräjillä toissa vuonna sakkoihin ja vahingonkorvauksiin. Hovioikeus katsoi omassa ratkaisussaan viime vuonna, ettei aiempaa tuomiota ole aihetta muuttaa.

Hovioikeus ei tiennyt omaa ratkaisua antaessaan, että Savola oli prosessin kuluessa kuollut.

STT

---------