Wednesday, May 27, 2009

Turun Sanomat käsitteli Turun hovioikeudessa ollutta muslimien uskonrauha,kansankiihotus ymv juttua 26-27.5.2009 oheiseen tapaan

Turun Sanomat käsitteli Turun hovioikeudessa ollutta muslimien uskonrauha,kansankiihotus ymv juttua 26-27.5.2009 oheiseen tapaan:

--------
Uutislähde:

http://turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2009-05-27,104:2:613061,1:0:0:0:0:0:

Julkaistu 27.5.2009 2:32:58

Kansanedustajien herjaamisesta tuomitut kiistivät hovioikeudessa

JUSSI ORELL

Turun hovioikeus alkoi tiistaina käsitellä kunnianloukkausjuttua, jossa kahta miestä syytetään useiden henkilöiden kunnian loukkaamisesta.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten toisen miehistä kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa useista törkeistä kunnianloukkauksista. Toinen mies sain yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen tuomion osin samoista rikoksista.

Lisäksi miehet tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan uhreilleen yhteensä 45 500 euron vahingonkorvaukset sekä näiden oikeudenkäyntikulut.

Hovioikeuteen edenneessä jutussa on yhdeksän asianomistajaa, kuten kansanedustajat Minna Sirnö (vas) ja Oras Tynkkynen (vihr). Silmätikuiksi joutuivat myös muun muassa kihlakunnansyyttäjä ja käräjätuomari.

Tampereella toimineet miehet syyllistyivät käräjäoikeuden mukaan rikoksiin esimerkiksi tekemällä uhriensa nimissä internetsivuja, joilla esiteltiin rasistista ja pornografista materiaalia. Lisäksi miesten katsottiin pyörittäneen nettiradiota, jossa he julkaisivat maahanmuuttajien kunniaa loukkaavaa materiaalia.

Hovioikeuteen valittaneet miehet kiistivät syyllistyneensä rikoksiin. Toissijaisesti he vaativat rangaistustensa alentamista. Valtionsyyttäjä Mika Illman puolestaan piti käräjäoikeuden tuomiota oikeana.

Päätekijänä pidetyn miehen asianajaja Harri Vuorinen kiisti päämiehensä kirjoittaneen herjaavia tekstejä tai osallistuneen niiden levittämiseen. Hänen mukaansa joku muu oli tehnyt herjaavat nettisivut ja lavastanut hänen päämiehensä syylliseksi.

Vuorinen myönsi päämiehensä olleen haastateltavana isänmaalliseksi luonnehditussa nettiradiossa, mutta ei pitänyt siellä esitettyä materiaalia laittomana, joskin huumoriltaan kyseenalaisena. Lisäksi radion kuuntelijamäärä oli ilmeisesti melko pieni.

Vuorinen myös oudoksui päämiehensä maksettaviksi määrättyjen korvausten suuruutta, koska asianomistajat eivät olleet joutuneet turvautumaan ammattiapuun kokemiensa henkisten kärsimysten vuoksi.

Ehdollisen tuomion käräjillä saaneen miehen avustaja Matti Nurmela kiisti päämiehensä osallistuneen herjaavien nettisivujen tekemiseen. Nettiradion sisällön tuomittavuuden osalta hän piti olennaisena sitä, kuinka iso kuulijajoukko radiolla oli ja kuinka moni reagoi ohjelmien sisältöön.

Valtionsyyttäjä Illman myönsi, että kyse oli marginaalisesta kuulijajoukosta, mutta ohjelmista otettiin silti yhteyttä vähemmistövaltuutettuun.

Jutun käsittely jatkuu tänään muun muassa herjatuiksi tulleiden kuulemisella.

Hovioikeus antaa ratkaisunsa vasta myöhemmin.

Julkaistu 27.5.2009 2:32:58


--------------------

Paluu viimeisimpiin:

http://kunnianloukkaus.blogspot.com


---------------------------------------

2 comments:

Kansallismielinen vihreä puutarhuri Seppo Lehto eduskuntaan 2023 said...

Miksi Suomessa ei taata suomalaisten henkeä vierasperäisten laittomia uhkailuja vastaan?

Lienee poliisilla, syyttäjillä ja tuomareilla piip-tahojen kusta päässään, kun etninen värinä RL:n vastaisina tekoina mm. väärinä ilmiantoina, laittomina uhkailuina ymv:na nauttii käräjäoikeuksien, hovioikeuksien ja ns. korkeimman oikeuden suojelusta, vaikka tosiasiat ovat karua katsottavaa ja kuultavaa

somalineekerit said...

islam runo:

allah aishaa perseeseen akkubaraaa lapsimorsian huutaa tuskasta aaaaa


Mohammad se oli suuri
se uskon perustaja juuri
lapset huutaa "älä, sattuu"
vaan Mohammedin stondis jatkuu

Vaan mikä aavikolla parkuu?
Kas-Aisha se ei päässyt karkuun
Mohammad oli pedofiili ja se on saletti
ja kun Mohammedia panetti,
hän sitoi Aishan puuhun,
pani perseeseen ja suuhun.
Stoorin opetus lienee lainen
Mohammad olikin juutalainen.